x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Franţa a legalizat trotinetele electrice, însă utilizarea lor este interzisă pe căi pietonale şi autostrăzi

Franţa a legalizat trotinetele electrice, însă utilizarea lor este interzisă pe căi pietonale şi autostrăzi

25 Oct 2019   •   22:10
Franţa a legalizat trotinetele electrice, însă utilizarea lor este interzisă pe căi pietonale şi autostrăzi

Franţa a legalizat vineri utilizarea trotinetelor electrice şi a dispozitivelor similare, însă a interzis conducerea acestora pe căile pietonale, autostrăzi şi drumuri rurale, informează DPA.

Aceste mijloace de deplasare au devenit în ultima perioadă o prezenţă din ce în ce mai obişnuită pe străzile din Franţa, chiar dacă până acum nu exista o legislaţie care să reglementeze utilizarea lor.

Un decret publicat vineri le defineşte drept „dispozitive motorizate personale de deplasare” şi limitează viteza maximă permisă la 25 de kilometri la oră.

Acestea pot fi utilizate în mod normal doar pe pistele de biciclete şi pe arterele unde limita maximă de viteză este de 50 de kilometri la oră sau mai puţin.

Utilizatorii trotinetelor electrice trebuie să aibă 12 ani sau peste această vârstă.

Autorităţile municipale din Paris au interzis deja utilizarea sau parcarea trotinetelor electrice şi a dispozitivelor similare pe căile pietonale.

Noul regulament intră în vigoare sâmbătă, notează DPA.

Utilizarea trotinetelor electrice a fost un subiect controversat şi în Germania, unde au fost legalizate în luna iunie.

În septembrie, poliţia din Berlin a anunţat că în primele trei luni de la legalizarea trotinetelor electrice s-au înregistrat 74 accidente în care au fost implicate astfel de dispozitive. De asemenea, au fost lansate 87 de anchete, 65 dintre acestea din cauza conducerii sub influenţa băuturilor alcoolice.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: Trotineta electrică franta