x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Franţa condamnă testul balistic spaţial efectuat de Iran

Franţa condamnă testul balistic spaţial efectuat de Iran

31 Dec 2021   •   18:00
Franţa condamnă testul balistic spaţial efectuat de Iran

Administraţia Emmanuel Macron a condamnat, vineri, testul balistic spaţial efectuat de Iran, catalogând drept "regretabilă" acţiunea, care intervine în contextul negocierilor de la Viena pe tema relansării Acordului nuclerar din 2015, informează publicaţia La Tribune.

Ministerul de Externe de la Paris a transmis că testul efectuat de Iran intră în contradicţie cu prevederile Rezoluţiei 2.231 a Consiliului de Securitate ONU.

"Aceste activităţi sunt cu atât mai regretabile cu cât intervin în momentul în care înregistrăm progrese în negocierile nucleare de la Viena", subliniază Quai d'Orsay.

Administraţia de la Teheran a anunţat, joi, lansarea în spaţiu a unei rachete care a transportat trei dispozitive de cercetare.

Activităţile spaţiale iraniene generează preocupări la Washington privind dezvoltarea unui program balistic avansat, care ar putea fi utilizat în combinaţie cu programul nuclear. În trecut, Statele Unite au criticat testele spaţiale efectuate de Iran.

Iranul, suspectat că vrea să fabrice arme atomice, a reluat recent negocierile cu marile puteri, inclusiv cu Statele Unite, pe tema relansării Acordului nuclear din 2015.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: test balistic