x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Franţa: Risc jihadist în Armată

Franţa: Risc jihadist în Armată

22 Ian 2015   •   18:55
Franţa: Risc jihadist în Armată

Jihadiştii pe care forţele de securitate franceze urmează să-i supravegheze numără în rândurile lor “foşti militari” şi “foşti profesionişti din alte domenii”, a afirmat joi ministrul francez al Apărării, Jean-Yves Le Drian, considerând necesară păstrarea “secretului” pe această temă. “Există (printre jihadişti) foşti militari, precum şi foşti profesionişti din alte domenii. Nu cred că este necesar să se identifice liste de apartenenţă la un anumit domeniu de activitate socială pentru a spune că terorismul provine de acolo”, a declarat ministrul, potrivit radio RTL.

El a refuzat să ofere o cifră privind foştii militari aflaţi într-o astfel de situaţie, care, potrivit unor media franceze, ar fi aproximativ zece. “Lupta împotriva terorismului necesită un minim de secret pentru a acţiona. Cred că nu este de dorit să se spună mai mult”, a adăugat el.

În ceea ce priveşte ministerul său, Jean-Yves Le Drian a subliniat că armata “supraveghează” îndeaproape riscurile radicalizării în rândurile sale, la fel ca în cazurile soldaţilor plecaţi să se alăture jihadului în Irak şi Siria.

“Există astăzi 3.000 de persoane de supravegheat care prezintă risc de terorism sau au fost deja implicaţi. Printre ei se află foşti militari, dar îi ştim şi îi supraveghem”, a declarat oficialul francez, subliniind necesitatea unei lupte globale împotriva terorismului.

×