x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Franţa va menţine controalele la frontiere până la 30 aprilie 2018

Franţa va menţine controalele la frontiere până la 30 aprilie 2018

12 Oct 2017   •   17:54
Franţa va menţine controalele la frontiere până la 30 aprilie 2018
Sursa foto: Raimond Spekking

Franţa va menţine până la 30 aprilie 2018 controalele la frontiere, restabilite în seara atentatelor din noiembrie 2015, făcând cunoscută 'persistenţa' ameninţării teroriste, a anunţat joi Ministerul de Interne francez, informează AFP. 

'Aceste controale vor fi efectuate respectând principiul proporţionalităţii', afirmă autorităţile franceze în nota din 3 octombrie, când au adus la cunoştinţa Uniunii Europene decizia lor. 

Controalele la frontiere au fost restabilite, conform dispoziţiilor din articolele 25 şi 27 din Codul frontierelor Schengen, după atentatele care au avut loc la Paris în 13 noiembrie 2015, soldate cu 130 de morţi. 

Una din măsurile de răspuns ale Uniunii Europene la criza refugiaţilor a fost să le permită statelor membre să impună controale la frontiere în interiorul spaţiului de liberă circulaţie. 

Tot joi, Germania şi Danemarca au anunţat că vor prelungi cu încă şase luni, respectiv până la 11 mai 2018, controalele la frontiere instituite în urma atentatelor produse în mai multe ţări din Europa.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: franta controale frontiere terorism