x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Franţa vrea să închidă tabăra de imigranţi de la Calais

Franţa vrea să închidă tabăra de imigranţi de la Calais

02 Sep 2016   •   22:54
Franţa vrea să închidă tabăra de imigranţi de la Calais

Guvernul francez a anunţat vineri că doreşte să închidă cât mai rapid posibil tabăra de imigranţi de la Calais, transmite AFP.

"Vom găsi o soluţie eficace dacă dăm dovadă de perseverenţă şi metodă (...) până la închiderea definitivă a taberei, care aş dori să aibă loc cât mai curând posibil", a declarat ministrul de interne Bernard Cazeneuve într-un discurs pentru forţele de ordine de la Calais.

Populaţia taberei de la Calais, înfiinţată în primăvara lui 2015, a atins un nou record de aproape 7000 de persoane potrivit autorităţilor şi de 9000 potrivit asociaţiilor umanitare, în creştere cu 50% faţă de iunie, pe fondul închiderii sistematice a unor structuri similare din regiunea pariziană. Tabăra a devenit un bidonvil, cunoscut sub numele de Jungla, unde trăiesc inclusiv 900 de minori neînsoţiţi. Tensiunile sunt în creştere, mai ales după restrângerea taberei prin dărâmarea cu buldozere a părţii de sud, în martie.

Primarul oraşului Calais, Natacha Bouchard, afirmă că operaţiunea de închidere a taberei trebuie să aibă loc într-o singură etapă. Cazeneuve a vorbit însă de o "demolare progresivă şi controlată" şi nu a furnizat nicio dată limită. Pentru închiderea zonei de nord, guvernul trebuie să obţină aprobarea Consiliului de Stat, cea mai înaltă instanţă administrativă a Franţei, pentru închiderea activităţilor comerciale neautorizate.

Veniţi din Afghanistan, Sudan sau Irak, majoritatea refugiaţilor din nord-vestul Franţei încearcă să ajungă în Marea Britanie. Franţa încearcă să stimuleze plecările voluntare, prin crearea până la sfârşitul anului a unui număr de 8000 de locuri în alte structuri de primire, a precizat ministrul de interne pentru cotidianul local Nord Littoral.

Sursa: AGERPRES

×
Subiecte în articol: franta imigranti calais