x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Funcționar public din Japonia, amendat și mustrat pentru că a plecat cu 3 minute mai devreme în pauza de prânz

Funcționar public din Japonia, amendat și mustrat pentru că a plecat cu 3 minute mai devreme în pauza de prânz

21 Iun 2018   •   11:15
Funcționar public din Japonia, amendat și mustrat pentru că a plecat cu 3 minute mai devreme în pauza de prânz

Angajamentul Japoniei de a-și rezolva problemele legate de echilibrul dintre viața profesională și cea personală a fost pus sub semnul întrebării după ce un funcționar public a fost pedepsit pentru că „obișnuia” să plece de la birou cu câteva minute mai devreme pentru a-și cumpăra prânzul, scrie The Guardian.

Un bărbat în vârstă de 64 de ani, angajat al biroului pentru apă din vestul orașului Kobe, a fost amendat și mustrat după ce a plecat de la birou cu doar trei minute înainte de pauza de prânz, de 26 de ori pe parcursul a șapte luni. 
Oficialii din cadrul biroului au organizat ulterior o conferință de presă, în care au descris conduita bărbatului „profund regretabilă” și și-au cerut public scuze. 
Muncitorul a încălcat o lege privind serviciul public care cere oficialilor să se „concentreze asupra muncii”, potrivit biroului. 
Luna trecută, Camera Inferioară a Parlamentului a adoptat un proiect de lege care limitează orele suplimentare la 100 de ore pe lună ca răspuns la numărul în creștere al persoanelor care mor din cauza suprasolicitării. 

×