x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Funerariile regale pentru prinţul Philip s-au încheiat

Funerariile regale pentru prinţul Philip s-au încheiat

17 Apr 2021   •   18:59
Funerariile regale pentru prinţul Philip s-au încheiat
Sursa foto: Hepta

Funeraliile regale pentru prințul Philip s-au încheiat, sâmbătă, la ceremonie putând participa doar 30 de persoane, din cauza contextului pandemic. Prinţul Philip, soțul Reginei Elisabeta a II-a, a murit pe 9 aprilie la vârsta de 99 de ani.

Slujba de înmormântare a prințului Philip s-a încheiat în mai puțin de o oră, iar Regina Elisabeta a II-a a fost condusă de decanul Windsor în afara capelei.

Regina a fost urmată de membrii familiei regale.

La funerariile regale, corul a interpretat imnul naţional, în timp ce participanţii au stat în picioare.

Prinții William şi Harry au stat în zone alăturate în Capela St. George, în timp ce fraţii şi-au luat rămas bun de la bunicul lor.

Cei doi, care au avut o relaţie dificilă în ultimii ani, s-au alăturat grupului de doar 30 de membri ai familiei pentru înmormântare, care a fost redusă din cauza restricţiilor coronavirusului.

Participanţii la funeralii au stat aşezaţi separat, aşa că William a stat aşezat împreună cu soţia sa, ducesa de Cambridge, în timp ce Harry a stat singur, pentru că Megan nu a putut participa la funeralii.

Sicriul ducelui de Edinburgh a fost transportat de la Castelul Windsor cu Land Rover-ul său, iar atunci când se îndrepta spre capelă, membrii forțelor armate și-au plecat capul, în semn de respect.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: printul philip inmormăntare