x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Gafă enormă la BBC: Bine aţi venit în Anul Târfelor

Gafă enormă la BBC: Bine aţi venit în Anul Târfelor

04 Feb 2014   •   17:37
Gafă enormă la BBC: Bine aţi venit în Anul Târfelor

Postul britanic de televiziune a făcut o gafă de neiertat când a vrut să îi felicite pe asiatici pentru intrarea în Anul Calului .

În grabă, pe banda de pe ecran a apărut scris, vineri seara, în cadrul unei emisiuni de ştiri,  în loc de “Bine aţi venit în Anul Calului”, urarea de “Bine aţi venit în Anul Târfelor. Oamenii din lumea întreagă îl sărbătoresc”.  Editorii au scris la repezeală urarea şi, în loc de “horse”, care înseamnă “cal”, în limba engleză, au încurcat litere şi a ieşit “whores”, care are conotaţie de prostituată, târfă.

Greşeala a apărut în timpul programului de ştiri prezentat de Rajesh Mirchandani. BBC a explicat că a fost o greşeală şi că aceasta a fost repede îndreptată dar, cu toate acestea, a stat suficient timp de ecran, astfel încât au văzut-o destui oameni.

Aceasta nu ar fi singura gafă făcută de BBC de-a lungul timpului. Editorii au subtitrat pocit numele liderului laburist Ed Milliband, scriind “Ed Miller Band”, iar pe capul Bisericii Angliei l-au făcut “arhi căţeaua de Canterbury”, în loc de Arhiepiscopul de Canterbury. (Sânziana Stancu)


×
Subiecte în articol: bbc