x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Gary Barlow, fost membru al grupului Take That, acuzat de evaziune fiscală de proporţii

Gary Barlow, fost membru al grupului Take That, acuzat de evaziune fiscală de proporţii

20 Mai 2014   •   10:47
Gary Barlow, fost membru al grupului Take That, acuzat de evaziune fiscală de proporţii

Gary Barlow, fost membru al grupului Take That, de mare succes în anii 1990, este acuzat de evaziune fiscală de proporţii. Cu complicitatea a doi membri ai formaţiei, Mark Owen şi Howard Donald, şi a managerului lor, Gary Barlow ar fi investit 66 milioane de lire sterline într-un 'fond de plasament' pentru a păcăli sistemul şi a evita să plătească impozite, scrie 7sur7.be, citat de Agerpres.

Cei trei muzicieni ar datora fiscului 20 milioane de lire sterline (24 milioane de euro). Afacerea a luat o asemenea amploare în Marea Britanie încât câţiva oameni politici au cerut retragerea medaliei de ofiţer al Ordinului Imperiului Britanic, primită de Gary Barlow în 2012 din mâinile reginei Elisabeta.

Cererea a fost respinsă de premierul David Cameron, care a amintit că artistul 'a făcut enorm pentru ţară. A strâns fonduri pentru acţiuni de binefacere şi pentru copii. Medalia acordată este o dovadă a respectului faţă de activitatea lui. Este normal însă ca artiştii să plătească banii datoraţi', a spus şeful executivului britanic.

×
Subiecte în articol: gary ballow take that evaziune fiscala