x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Gemenele nenăscute aproape că au omorât-o! O unghie a băgat în comă o tânără mămică. Cum a fost posibil

Gemenele nenăscute aproape că au omorât-o! O unghie a băgat în comă o tânără mămică. Cum a fost posibil

07 Ian 2013   •   13:27
Gemenele nenăscute aproape că au omorât-o! O unghie a băgat în comă o tânără mămică. Cum a fost posibil

Născute cu cinci săptămâni mai devreme, gemenele Amelie şi Ava au fost resuscitate imediat ce au venit pe lume, iar mama lor aproape că a murit după ce o unghie sau un fir de păr de la unul dintre bebeluşi ei a ajuns în vasele ei de sânge, în timpul nasterii, scrie Daily Mail. Afecţiunea, denumită embolie cu lichid amniotic, este foarte rară, un astfel de caz fiind întâlnite odată la 80 000 de naşteri.

Angela Cottom, în vârstă de 32 de ani, din Marea Britanie, a avut nevoie de 22 de transfuzii de sânge şi a stat în comă timp de 12 ore.

Ce s-a întâmplat?

În timpul travaliului, Angela a început să tușească și să aibă probleme cu respirația. Plămânii mamei cedau din cauza faptului că lichidul amniotic din pântec a intrat în sistemul sangivinic al femeii. Un fir de păr sau o unghie provenită de la unul dintre cei doi bebeluşi a ajuns până la plămâni și au declanșat o reacție alergică puternică. Medicii au intubat-o imedat pe Angela și au dus-o în sala de operație pentru a salva copiii. Lucru care s-a şi întâmplat. Pentru că sângele își pierduse capacitatea de a se coagula, tânăra mămică a avut nevoie de 22 de transfuzii şi, trei ore mai târziu, a intrat în comă. A revenit la viaţă 12 ore mai târziu.

"Faptul că am fost aproape de moarte mi-a schimbat perspectiva asupra vieții. Acum sunt mai relaxată și mă bucur de faptul că sunt mamă mai mult ca niciodată, pentru că am înțeles cât de aproape poți fi de a pierde totul. Este o binecuvantare ca ambele fetite sunt sanatoase! Lucrurile putea decurge altfel", a declarat Angela.







×