x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Germania cere un nou pact UE pentru migrație și împărțirea poverii financiare

Germania cere un nou pact UE pentru migrație și împărțirea poverii financiare

21 Iun 2021   •   12:14
Germania cere un nou pact UE pentru migrație și împărțirea poverii financiare

Germania vrea un nou pact UE pentru migrație pentru a împărți povara financiară. Totodată, dorește ca acordul UE cu Turcia să fie actualizat, potrivit mnistrului de Externe, Heiiko Maas, citat de dpa. 

''Ar trebui să găsim o soluţie pentru redistribuirea refugiaţilor iar ţările care nu doresc să participe ar trebui să contribuie în alte moduri la rezolvarea acestei probleme, cum ar fi alocarea de resurse financiare pentru protejarea frontierelor externe ale UE. Trebuie să facem progrese pentru împărţirea poverii. Avem nevoie de o soluţie cuprinzătoare pentru migranţi, inclusiv pentru problema aşa-numitei migraţii secundare în cadrul UE. Toată lumea trebuie să-şi asume responsabilitatea", spune acesta.

El apreciază efortul Turciei în privința migranților și dorește ca UE să sprijiine financiar această țară.

''În pofida dificultăţilor pe care le avem cu guvernul turc, trebuie să recunoaştem că acesta nu a dus o povară uşoară în privința imigraţiei. Turcia găzduieşte aproape patru milioane de refugiaţi care au fugit din cauza războiului civil din Siria şi din alte părţi ale regiunii. Cred că noi, cei din UE, avem un interes puternic în reînnoirea acordului cu Turcia privind migranţii", a precizat Maas.

În prezent, acordul a stabilit clar regulile admiterii refugiaților. Astfel, Turcia trebuie să oprească migrația neautorizată către blocul comunitare, Grecia are voie să retrimită în Turcia migranții ajunși ilegali în insulele din Marea Egee, UE preia un sirian din Turcia pentru fiecare siriian trimis înapoi și oferă sprijin financiar.
 

×
Subiecte în articol: germania ue refugiati migratie