x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Germania îşi exprimă îngrijorarea faţă de acţiunileTurciei în nordul Siriei

Germania îşi exprimă îngrijorarea faţă de acţiunileTurciei în nordul Siriei

21 Mar 2018   •   15:07
Germania îşi exprimă îngrijorarea faţă de acţiunileTurciei în nordul Siriei

Guvernul german şi-a exprimat miercuri "îngrijorarea crescândă" faţă de acţiunile armatei turce în oraşul Afrin din nordul Siriei şi a cerut Ankarei să respecte legile internaţionale ce vizează protejarea populaţiilor civile, informează Reuters. 
     
"Urmărim cu o îngrijorare crescândă rapoartele privind capturarea unor mari zone în oraşul Afrin de către armata turcă", a declarat purtătorul de cuvânt al guvernului, Ulrike Demmer, într-o conferinţă de presă, citând preocupări în legătură cu siguranţa populaţiei civile şi un mare număr de refugiaţi care fug din oraş. 
     
Purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe german, Rainer Breul, a cerut la rândul său investigarea informaţiilor despre masacre şi jafuri şi revenirea la un proces politic de încetare a războiului în Siria. 
     
El a spus că Turcia a justificat "interese de securitate" cu privire la graniţele sale, dar acţiunile Ankarei ar trebui "să rămână în limitele a ceea ce este necesar şi proporţional". 
     
"Avem în mod clar, şi nu pot nega acest lucru, mai ales în lumina celor mai recente evoluţii, îndoieli semnificative cu privire la necesitatea şi proporţionalitatea acţiunilor Turciei", a insistat el.AGERPRES

 

×
Subiecte în articol: Ulrike Demmer