x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Germania, prima ţară din Europa care va introduce opţiunea de "gen nedeterminat" pe certificatele de naştere

Germania, prima ţară din Europa care va introduce opţiunea de "gen nedeterminat" pe certificatele de naştere

19 Aug 2013   •   13:49
Germania, prima ţară din Europa care va introduce opţiunea de "gen nedeterminat" pe certificatele de naştere

Germania este pe cale de a deveni prima ţară din Europa care va începe să ofere părinţilor posibilitatea de a alege o a treia opţiune privind genul pe certificatele de naştere ale nou-născuţilor, în plus faţă de opţiunile standard de "masculin" sau "feminin", relatează The Independent.

Opţiunea "gen: 'spaţiu gol' " urmează să fie introdusă în Germania începând din luna noiembrie într-o încercare de a permite copiilor născuţi cu caracteristici de ambele sexe de a decide dacă doresc ce caracteristici să le fie luate în considerare ulterior în viaţă. Noua lege prevede, de asemenea, ca indivizii să poată opta să rămână de gen nedeterminat toată viaţa.

Cu toate acestea, autorităţile germane nu au decis încă în ce fel legea va afecta felul în care genul unei persoane este descris pe alte documente-cheie personale, cum ar fi paşapoarte, care încă solicită titularilor să bifeze fie genul masculin, fie cel feminin.

Pe de altă parte, Germania a ratat să devină prima ţară din lume care introduce un gen "nedeterminat". Titlul a fost revendicat recent de Australia, care a prezentat cadrul juridic privind recunoaşterea acestui gen cu doar şase săptămâni în urmă.

Silvan Agius, director la ILGA Europe (the European chapter of the International Lesbian, Gay, Bisexual, Trans and Intersex Association ), a declarat pentru Der Spiegel că, deşi Bruxellesul a comandat un raport privind minorităţile transexuale şi intersexuale, progresele au stagnat. "Mutarea Germaniei va pune şi mai multă presiune pe Bruxelles, ceea ce nu poate fi decât un lucru bun", a adăugat el.

×