x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe La 75 de ani de la INVAZIA NAZISTĂ, gestul unor germani ŞOCHEAZĂ Polonia

La 75 de ani de la INVAZIA NAZISTĂ, gestul unor germani ŞOCHEAZĂ Polonia

01 Sep 2014   •   14:51
La 75 de ani de la INVAZIA NAZISTĂ, gestul unor germani ŞOCHEAZĂ Polonia
Sursa foto: S

O comunitate protestantă din oraşul german Darmstadt le-a adresat luni un mesaj 'tuturor polonezilor', cerându-le iertare pentru crimele naziste comise în ţara lor în timpul celui de-al doilea război mondial, relatează AFP.

Menţionând în special genocidul evreilor şi taberele morţii instalate de germani pe teritoriul polonez, Comunitatea evanghelică a surorilor Mariei din Darmstadt declară că 'aceste fapte sunt foarte dureroase pentru noi şi dorim, din adâncul inimii, să vă cerem iertare', după cum se arată în mesaj. 

Mesajul publicat cu prilejul marcării a 75 de ani de la atacul german asupra Poloniei, într-un articol apărut în cel mai mare cotidian polonez, Gazeta Wyborcza, este însoţit de o fotografie în care apar trei călugăriţe membre ale comunităţii evanghelice, în faţa drapelelor polonez şi german aşezate alături. 

Fondată în 1947, comunitatea surorilor Mariei din Darmstadt promovează în special dialogul iudeo-creştin şi ecumenismul. Circa şase milioane de polonezi, sau 17% din populaţia ţării, din care trei milioane de evrei, au murit în timpul celui de-al doilea război mondial, aminteşte France Presse.

(foto Wikipedia)

×
Subiecte în articol: Darmstadt protestanti surorile Mariei