x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Grecia a înăsprit restricțiile impuse pentru intrarea în țară pe calea aerului. Călătorii, nevoiți să stea în carantină timp de 7 zile

Grecia a înăsprit restricțiile impuse pentru intrarea în țară pe calea aerului. Călătorii, nevoiți să stea în carantină timp de 7 zile

08 Ian 2021   •   17:37
Grecia a înăsprit restricțiile impuse pentru intrarea în țară pe calea aerului. Călătorii, nevoiți să stea în carantină timp de 7 zile

Grecia a înăsprit restricțiile impuse pentru intrarea în țară pe calea aerului, obligând astfel toți călătorii care vin cu avionul să se supună unei perioade de carantină de șapte zile.

Inițial, carantina se impunea pentru o perioadă de trei zile. Măsura va fi în vigoarea între 8 și 21 ianuarie. Astfel, în carantină pentru șapte zile vor intra atât cetățenii UE, cât și cei extracomunitari.  

Dacă şederea lor în ţară este mai scurtă de şapte zile, ei vor sta în carantină întreaga perioadă petrecută în Grecia. De asemenea, cetăţenii veniţi din Marea Britanie sunt nevoiţi să efectueze un test PCR la încheierea carantinei, iar dacă rezultatul este pozitiv ei vor sta încă o săptămână în izolare.

O altă măsură pentru călătorii care vin cu avionul, deja în vigoare, prevede prezentarea unui test PCR obligatoriu realizat cu 72 de ore înainte de intrarea în ţară. De asemenea, măsura suspendării zborurilor dinspre şi spre Catalonia (Spania), sau Turcia, a fost prelungită până la 21 ianuarie.

Se menţine şi interdicţia de intrare a ţară a cetăţenilor din afara spaţiului european, cu excepţia celor veniţi din Singapore, Australia, Japonia, Noua Zeelandă, Ruanda, Coreea de Sud, Thailanda şi Emiratele Arabe Unite.

Totodată, a fost extinsă permisiunea de intrare în Grecia a unui număr limitat de călători proveniţi din Israel şi Rusia, de 10.000, respectiv 500 pe săptămână, însă rezidenţii din Rusia vor putea ateriza doar pe aeroporturile din Atena, Salonic şi Heraklion.

×
Subiecte în articol: grecia restricţii Covid-19 carantina