x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Grecia: O ploaie torenţială a inundat un oraş din apropiere de Atena

Grecia: O ploaie torenţială a inundat un oraş din apropiere de Atena

15 Noi 2017   •   10:19
Grecia: O ploaie torenţială a inundat un oraş din apropiere de Atena

O ploaie torenţială care a căzut în noaptea de marţi spre miercuri a inundat un oraş din apropierea Atenei mai multe persoane rămânând izolate în locuinţe şi maşini, iar şcolile fiind închise, informează miercuri Reuters. 

Drumurile din Nea Peramos, localitate aflată la circa 27 de kilometri vest de Atena, s-au transformat în şuvoaie de noroi, după cum s-a putut observa în imaginile prezentate la televizor. 

''Practic, întregul oraş Nea Peramos a fost inundat'', a declarat la Antenna TV primarul localităţii, Grigoris Stamoulis. ''Nu cred că am mai văzut vreodată aici o inundaţie asemănătoare'', a adăugat edilul. 

Stamoulis a precizat că sunt în desfăşurare operaţiunile de salvare a persoanelor rămase în maşini şi locuinţe, însă a subliniat că, după părerea sa, nimeni nu s-a aflat în pericol imediat. 

Unii dintre locuitori au fost nevoiţi să se urce în balcoanele şi pe acoperişurile locuinţelor, a precizat postul naţional de televiziune. 

Potrivit autorităţilor, au fost primite cel puţin 160 de apeluri de ajutor. 

Marţi, Grecia a declarat stare de urgenţă pe insula Symi după ce o furtună a măturat străzile, a împins maşinile în apă, a distrus locuinţe şi a întrerupt furnizarea alimentării cu electricitate şi cu apă.AGERPRES

×