x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Grecia: Şase persoane arestate pentru falsificare de documente pentru solicitanţii de azil

Grecia: Şase persoane arestate pentru falsificare de documente pentru solicitanţii de azil

27 Mar 2016   •   10:56
Grecia: Şase persoane arestate pentru falsificare de documente pentru solicitanţii de azil

Poliţia greacă a arestat şase persoane sâmbătă într-o operaţiune pentru a anihila o bandă ce falsifica documente pentru solicitanţii de azil pe o insulă grecească, a anunţat garda de coastă, informează Reuters.

Grupul infracţional era activ pe insula Kos, a declarat garda de coastă într-un comunicat, adăugând că autorităţile au confiscat calculatoare, aparate foto şi un mare număr de documente false şi telefoane mobile din mai multe case de pe insulă.

Aproximativ un milion de refugiaţi şi migranţi au sosit în Grecia anul trecut, fugind mai ales de conflict din Orientul Mijlociu şi căutând să ajungă în ţările din Europa de Vest mai bogate, aminteşte Reuters.

Uniunea Europeană şi Turcia au convenit să oprească fluxul migranţilor în Europa, în schimbul unor concesii politice şi financiare pentru Ankara, pentru a închide ruta principală prin care aceştia ajungeau în Europa prin insulele greceşti din Marea Egee, inclusiv Kos.

Aproximativ 50.000 de refugiaţi şi migranţi se aflau în Grecia sâmbătă, mulţi trăind în condiţii mizere în corturi la graniţa de nord a Greciei cu Macedonia, aşteptând deschiderea frontierei.

Potrivit acordului UE-Turcia, sute de noi sosiţi sunt reţinuţi începând de duminică. Refugiaţii sau migranţii ale căror cereri sunt respinse vor fi trimişi înapoi în Turcia, mai aminteşte Reuters. AGERPRES

×