x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Mai mult de o cincime din populaţia planetei a fost infectată cu virusul gripei porcine

Mai mult de o cincime din populaţia planetei a fost infectată cu virusul gripei porcine

25 Ian 2013   •   21:50
Mai mult de o cincime din populaţia planetei a fost infectată cu virusul gripei porcine
Sursa foto: Bogdan Chesaru/Intact Images

Cel puţin 20% din populaţia globului şi 50% dintre şcolari au fost infectaţi cu virusul H1N1, în timpul pandemiei din 2009, potrivit datelor adunate din 19 ţări, de către Organizaţia Mondială a Sănătăţii.

Nu toţi cei infectaţi au dezvoltat însă boala cauzată de virus. Potrivit ultimelor estimări, în jur de 200.000 au murit de gripa porcină.

Virusul H1N1 a apărut în Mexic, în 2009 şi s-a extins cu rapiditate în toată lumea. Aproximativ 24% din toţi oamenii au fost infectaţi, însă proporţia este mult mai mare în rândul copiilor, jumătate dintre ei fiind infectaţi.

Doctorul Maria Van Kerkhove, implicată în studiu, spune că rata mortalităţii a fost de două persoane la 10.000, însă victimele au fost mult mai tinere decât cele ucide, de obicei, de gripă.

"Datele ne arată, însă, cât de infecţios a fost virusul", a declarat ea. Bătrânii, mult mai expuşi pericolului de moarte în timpul epidemiilor de gripă, au fost mai protejaţi în timpul pandemiei datorită expunerii la virus cu zeci de ani în urmă.  

×
Subiecte în articol: h1n1 gripa porcina gripă