x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Grupare de hoți români destructurată în Spania

Grupare de hoți români destructurată în Spania

11 Aug 2015   •   13:19
Grupare de hoți români destructurată în Spania

O banda de români care se ocupau cu furtul de piese auto în regiunea Madrid a fost prinsă de Garda Civilă spaniolă. Două persoane au fost reținute, în timp ce alte trei au reușit să fugă în România. Asupra acestora a fost emis un mandat european de arestare, scrie cotidianul ABC.

Investigația a început în ianuarie, când s-au sesizat mai multe furturi identice în localitatea Tres Cantos. Autorii, cărora li se atribuie 20 de furturi de acest fel, alegeau cele mai scumpe piese ale mașinilor, în general Volkswagen și pe BMW, pe care le trimiteau în România pentru a fi vândute persoanelor fizice.

Cum operau?
Infractorii tăiau cablurile de electricitate și, profitând de întuneric, inițiau furturile în parcări, preferând componente ale motoarelor.
Simțindu-se supravegheați, delicvenții au fugit în România. Capul grupării a fost nevoit să se întoarcă în Spania la soția lui, care era însărcinată, fiind astfel reținut în localitatea Valdemoro.

În timpul investigației, agenții de poliție au reușit să recupereze mai multe piese furate și câteva din automobilele utilizate de membrii grupării pentru a comite infracțiunile.

 

×
Subiecte în articol: hoti