x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Grupul de bikeri ruși care vor să refacă traseul armatei roșii, starnește neliniște în cancelariile europene

Grupul de bikeri ruși care vor să refacă traseul armatei roșii, starnește neliniște în cancelariile europene

26 Apr 2015   •   13:10
Grupul de bikeri ruși care vor să refacă traseul armatei roșii, starnește neliniște în cancelariile europene

Un grup de motocicliști ultra-naționaliști ruși, Lupii Nopții, vor să refacă traseul trupelor sovietice din timpul celui De-al Doilea Război Mondial și să viziteze monumentele închinate militarilor ruși morți în lupte.

Lupii Nopții, varianta rusă a "Hell's Angels", sunt susținuți și simpatizati de Vladimir Putin, nu de puține ori președintele participând la diverse actiuni ale bikerilor.

Drumul motocicliștilor se va intinde pe 6.000 de kilometri, vor pleca dintr-o suburbie a Miscovei si vor să străbată, Belarus, Polonia, Republica Cehă, Slovacia, Austria iar destinația finala va fi, bineînțeles, Berlin.

Bikerii, care și-au brodat deja pe gecile de piele sloganul ”Calea Victoriei, 1941-45”, stârnesc neliniștea autorităților statelor prin care vor trece aceștia.

După ce rușii au obținut vizele de intrare în Germania, de la cancelaria Angelei Merkel a plecat o cerere către ministerul german de Externe de retragere a vizelor, dar o decizie încă nu a fost luată. Guvernul de la Varșovia plănuiește să interzică accesul motocicliștilor pe teritoriul polonez, premierul numnid acțiunea o provocare.

Liderul grupului de motocicliști, cunoscut sub poreclade ”Chirurgul” a sugerat că vor încerca sa treacă granițețe individual, prin puncte de tecerea frontierei diferite, dar chiar și asa vor putea să fie opriți la granițe.

×