x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Guvernul egiptean confiscă bunurile a peste 500 de lideri ai Frăţiei Musulmane şi ai altor organizaţii islamiste

Guvernul egiptean confiscă bunurile a peste 500 de lideri ai Frăţiei Musulmane şi ai altor organizaţii islamiste

de Agerpres    |    31 Dec 2013   •   18:33

Guvernul interimar egiptean a ordonat confiscarea bunurilor a peste 500 de lideri ai Frăţiei Musulmane şi ai altor organizaţii islamiste, inclusiv pe cele ale preşedintelui demis Mohammed Morsi, relatează marţi agenţia Associated Press. 

Potrivit declaraţiilor unui purtător de cuvânt al Ministerului egiptean de Justiţie, Abdel-Azzem el-Ashri, o comisie ministerială de inventariere a ordonat confiscarea ''bunurilor mobile şi imobile'' a 572 de lideri ai Frăţiei Musulmane.

Un alt oficial al Ministerului de Justiţie a afirmat că pe lista cu confiscarea bunurilor figurează Mohammed Morsi şi familia sa, lideri provinciali al Frăţiei Musulmane şi membri ai Biroului său general de conducere, care este organismul executiv al confreriei.

Conform unui oficial din domeniul securităţi, lista include, de asemenea, femei care sunt membre ale Frăţiei Musulmane, precum Azza el-Garf şi soţia liderului Khairat el-Shater şi fiica sa. Printre alţi lideri islamişti pe listă se află Assem Abdel-Maged, şeful organizaţiei Gamaa Islamiyah, care a declanşat o insurgenţă antiguvernamentală în anii 1990 împotriva lui Hosni Mubarak.

Cei doi oficiali, care s-au exprimat sub rezerva anonimatului, au precizat că pe lista cu confiscarea bunurilor sunt trecute persoane inculpate pentru incitare la violenţă, care se află sub anchetă sau care ar putea fi anchetate.

Ordinul de confiscare a bunurilor face parte dintr-o operaţiune guvernamentală mai largă de reprimare a Frăţiei Musulmane, care prima dată a fost interzisă printr-o decizie a justiţiei, apoi declarată ''organizaţie teroristă'' săptămâna trecută de către guvernul interimar susţinut de armată.

 

×