x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Hillary Clinton face o paralelă între Vladimir Putin şi Hitler

Hillary Clinton face o paralelă între Vladimir Putin şi Hitler

de Agerpres    |    05 Mar 2014   •   21:10
Hillary Clinton face o paralelă între Vladimir Putin şi Hitler

Fosta şefă a diplomaţiei americane, Hillary Clinton, a comparat intervenţia rusă din Ucraina cu invaziile naziste din Europa din anii 1930, potrivit unui ziar american local, informează AFP.

"Dacă aveţi impresia că aţi mai văzut asta, acest lucru se întâmplă pentru că este ceea ce a făcut Hitler în anii 1930", a afirmat marţi Hillary Clinton în cadrul unei recepţii private la Long Beach, California, potrivit unui jurnalist de la Long Beach Press Telegram, prezent la eveniment.

"Toţi etnicii germani, persoanele de origine germană care s-au aflat în Cehoslovacia, în România şi în altă parte, Hitler a afirmat că au fost maltrataţi. 'Trebuie să-mi protejez poporul', şi asta a creat atâta agitaţie", a declarat Hillary Clinton, analizând situaţia din Crimeea.

"Când el (Vladimir Putin) priveşte Ucraina, el vede un loc care, în opinia sa, este o parte integrantă a ţării mamă Rusia", a continuat ea.

Potrivit lui Harry Saltzgaver, unul dintre participanţii la eveniment intervievaţi de site-ul Buzzfeed, Hillary Clinton "a comparat emiterea de paşapoarte ruseşti ucrainenilor care au avut legături cu Rusia cu măsurile luate de Germania nazistă înainte ca Hitler să invadeze ţările vecine".

"Cu toate acestea, ea a spus că, deşi toată lumea este agitată din acest motiv, nimic nu indică faptul că Putin este mai iraţional decât instigatorul celui de-al Doilea Război Mondial", a adăugat Saltzgaver.

×