x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Hillary Clinton l-ar vrea pe Joe Biden în funcția de secretar de stat

Hillary Clinton l-ar vrea pe Joe Biden în funcția de secretar de stat

28 Oct 2016   •   18:13
Hillary Clinton l-ar vrea pe Joe Biden în funcția de secretar de stat

Vicepreşedintele SUA, Joe Biden, este unul dintre principalii candidaţi pentru postul de secretar de stat aleşi de echipa candidatei democrate Hillary Clinton, informează două publicaţii americane, preluate vineri de Reuters. 

Politico a relatat joi seară, citând o sursă neprecizată, că Hillary Clinton şi consilierii ei au discutat despre cum să-l abordeze pe Biden în privinţa atribuirii postului, în caz că fosta şefă a diplomaţiei va câştiga alegerile de la 8 noiembrie. 

Majoritatea sondajelor naţionale de opinie o creditează pe Hillary Clinton cu un avans important în faţa lui Donald Trump în cursa pentru Casa Albă. 

Joe Biden a devenit o voce respectată în politica externă în timpul celor 36 de ani în care a activat în senatul SUA, unde a fost preşedinte al Comisiei pentru relaţii externe, fiind chiar coleg cu fosta primă doamnă când aceasta a fost senator de New York. 

'Ar fi grozav şi ei consumă mult timp încercând să îşi dea seama cum să îl convingă în caz că ea va câştiga', a declarat o sursă familiarizată cu activitatea echipei de tranziţie a lui Clinton pentru Politico. 

NBC News a confirmat ulterior că Biden este luat în calcul pentru postul de şef al diplomaţiei. 

Joe Biden a luat în considerare şi o candidatură pentru obţinerea nominalizării democrate în 2016, dar în cele din urmă el a făcut campanie pentru Hillary Clinton în cursa sa cu Trump. 

Vicepreşedintele SUA a declarat la un eveniment de campanie pentru Clinton din Pennsylvania din această săptămână că este întrebat adesea dacă şi-ar fi dorit să fie prezent într-o dezbatere cu Trump, care a insultat femeile, musulmanii şi imigranţii. 

'Nu, aş vrea să fim în liceu. Aş putea să-l scot în spatele sălii de gimnastică. Asta mi-aş dori', a spus Biden, declanşând un răspuns la fel de agresiv din partea lui Trump câteva zile mai târziu. 

În extrase dintr-un interviu care urmează să fie difuzat în emisiunea 'Face the Nation' a postului de televiziune CBS de sâmbătă, Biden a transmis clar că ar dori să-şi continue cariera în serviciul public. 

'Nu plec nicăieri. Sunt angajat cu totul în susţinerea luptei împotriva violenţei asupra femeilor, a inegalităţii câştigurilor sau a vindecării cancerului, îmi voi dedica tot restul vieţi acestor lucruri', a spus Biden.AGERPRES

×