x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Hollande: 'Atacul terorist' de la Munchen este 'un nou act dezgustător'

Hollande: 'Atacul terorist' de la Munchen este 'un nou act dezgustător'

23 Iul 2016   •   08:08
Hollande: 'Atacul terorist' de la Munchen este 'un nou act dezgustător'

Atacul armat de la Munchen, în care au fost ucise cel puţin nouă persoane, este 'un atac terorist' şi 'un nou act dezgustător' menit a răspândi teamă în Germania după ce şi Franţa a fost luată drept ţintă săptămâna trecută, a declarat sâmbătă preşedintele francez Francois Hollande, potrivit Reuters şi AFP.

Un germano-iranian de 18 ani a împuşcat mortal vineri cel puţin nouă persoane, deschizând focul într-un centru comercial aglomerat din Munchen, însă poliţia a transmis că este prea devreme să poată spune dacă este vorba de un atac terorist.

"Atacul terorist care a lovit Munchen, făcând numeroase victime, este un nou act dezgustător care urmăreşte să răspândească teamă în Germania după alte ţări europene", a precizat Hollande într-un comunicat.

"Germania va rezista şi poate conta pe prietenia şi cooperarea Franţei", a mai spus el, la nouă zile după atacul cu un camion care a făcut cel puţin 84 de morţi şi peste 300 de răniţi la Nisa, pe Coasta de Azur, în ziua Sărbătorii Naţionale a Franţei. www.agerpres.ro

×
Subiecte în articol: atac la munchen