x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Hotelul Sofitel o aşteaptă pe camerista lui Strauss-Kahn să revină la muncă

Hotelul Sofitel o aşteaptă pe camerista lui Strauss-Kahn să revină la muncă

de Marina Constantinoiu    |    31 Aug 2011   •   12:15

Intre Nafissatou Diallo, camerista care l-a acuzat pe fostul sef al Fondului Monetar International, Dominique Strauss-Kahn, de viol, si angajatorul ei, hotelul Sofitel din New York, relatia contractuala este intacta, grupul hotelier gandind acum o solutie pentru reintegrarea cameristei in colectiv, relateaza Le Figaro.

Nafissatou Diallo s-ar putea intoarce la locul de munca. Prima etapa a afacerii DSK s-a incheiat saptamana trecuta cu renuntarea la acuzatiile impotriva fostului director al FMI.

DSK s-a intors la Washington, in asteptarea procesului civil intentat de Diallo.

Grupul hotelier continua sa-i plateasca cameristei salariul din 14 mai, ziua in care aceasta a depus plangere impotriva lui Strauss-Khan, pentru presupuse delicte sexuale petrecute in hotelul Sofitel, grupul Accor spunand ca "problema este daca femeia vrea sa-si reia slujba, cand si cum'. Mesajul Accor este clar: Nafissatou Diallo nu va fi abandonata. "In realitate, in pofida deciziei de neincepere a urmaririi penale, conducerea si salariatii Sofitel sunt convinsi ca femeia a fost agresata de DSK', a declarat cotidianului Le Figaro o sursa, buna cunoscatoare a hotelului.

Conducerea hotelului este in contact, se pare, cu avocatii cameristei, prin care i-au facut mai multe propuneri de locuri de munca. Printre noile slujbe vizate, Le Figaro crede ca ar putea fi vorba si de intoarcerea la Sofitel, dar fara contact direct cu clientii. Ar putea sa-i fie propuse si un loc la Novotel de pe Broadway sau altul in cadrul retelei Motel 6.

×