x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Idilă între cancelarul Germaniei şi preşedintele Franţei?

Idilă între cancelarul Germaniei şi preşedintele Franţei?

02 Sep 2014   •   19:21
Idilă între cancelarul Germaniei şi preşedintele Franţei?

Nu, nu este vorba despre Francois Hollande şi Angela Merkel, ci despre scenariul unui film de televiziune difuzat în Germania, marţi, 2 septembrie. Postul de televiziune Sat.1 este cel care şi-a imagiat o idilă între o femeie cancelar al Germaniei şi un preşedinte al Franţei.

Sigur, este dificil să-ţi imaginezi o astfel de idilă între Francois Hollande şi Angela Merkel, chiar şi dacă acest lucru ar putea aduce mulţi euro. Ei bine, Sat.1 va difuza marţi un telefilm “eveniment”, în germană, în care cancelarul german trăieşte o poveste de amor secretă cu un preşedinte francez.

Este o “întâlnire la nivel înalt pe care Franţa şi Germania n-au mai trăit-o vreodată”, promite anunţul postului de televiziune german. În această ficţiune, intitulată “Die Staatsaffare” (“Afacere de stat”), actorul francez Philippe Caroit vorbeşte în limba lui Goethe, pentru a-l interpreta pe Guy Dupont. Acest om de afaceri bogat şi “playboy” creează o adevărată surpriză ajungând la Palatul Elysee, furându-i toată celebritatea cancelarului german, care este o doamnă, Anna Bremer.

O noapte de amor la căderea Zidului Berlinului

Liderului german i se pare că l-a mai văzut undeva pe frumosul preşedinte francez. Totul se clarifică pentru Anna Bremer, cu ocazia unui summit european. “Guy este bărbatul cu care ea şi-a petrecut o noapte. O noapte de amor de neuitat, la căderea Zidului Berlinului, acum 25 de ani. Dar bărbatul de atunci a plecat fără să spună o vorbă de adio”, potrivit scenariului filmului. Guy îşi aminteşte acum şi el de acea noapte, iar flacăra pasiunii din trecut se reaprinde.

Nu este pentru prima oară când o astfel de idilă inspiră presa, scrie francetvinfo.fr. În noiembrie 2013, M, suplimentul Le Monde, şi Zeit Magazine au ilustrat un dosar despre relaţiile franco-germane cu nişte clişee ale unor sosii ale Angelei Merkel (cancelarul real al Germaniei) şi a lui Francois Hollande (preşedintele francez), amândoi în pijama, în acelaşi pat. Falsul cuplu se bucura de aromele croasantelor şi ale covrigilor germani bretzel, simboluri ale “căsătoriei din interes” dintre cele două ţări, scrie sursa citată.



×
Subiecte în articol: francois hollande angela merkel