x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Igor Dodon: Dacă Traian Băsescu are nevoie de cetăţenia moldovenească, să îşi depună iar dosarul

Igor Dodon: Dacă Traian Băsescu are nevoie de cetăţenia moldovenească, să îşi depună iar dosarul

28 Ian 2017   •   18:52
Igor Dodon: Dacă Traian Băsescu are nevoie de cetăţenia moldovenească, să îşi depună iar dosarul

Preşedintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a afirmat că dacă Traian Băsescu are nevoie de cetăţenia moldovenească, poate să îşi depună dosarul pentru redobândirea ei, informează Unimedia.

Cu privire la decizia de retragere a cetăţeniei şi la acţiunea judecătorească depusă, în replică, de Traian Băsescu, liderul de la Chişinău a spus: "Noi am menţionat care au fost motivele la etapa când a fost semnat acest decret. Acum nu are decât să-şi apere dreptul în instanţă şi nu are decât să-şi depună încă o dată dosarul dacă are nevoie de cetăţenia Republicii Moldova".

Igor Dodon a făcut declaraţia în cadrul întâlnirii cu preşedintele Federaţiei Internaţionale de Şah, Kirsan Iliumjinov.

Unimedia aminteşte că, în urmă cu o săptămână, Traian Basescu l-a dat în judecata pe preşedintele Republicii Moldova, Igor Dodon, pentru că i-a retras cetăţenia în mod 'arbitrar'. Cererea a fost depusă la Curtea Supremă.

Dodon a anunţat în data de 3 ianuarie că a semnat decretul prin care îi retrage lui Băsescu cetăţenia. "Fostul preşedinte al României a afirmat ulterior că decizia este bazată în mare parte pe frică, întrucât noul presedinte al Republicii Moldova este speriat de faptul ă ţara la cârma căreia se află se îndreaptă spre Uniunea Europeană", mai relatează Unimedia.AGERPRES/

×