x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Ikea a retras bicicletele Sladda din cauza unor probleme tehnice

Ikea a retras bicicletele Sladda din cauza unor probleme tehnice

25 Mai 2018   •   20:40
Ikea a retras bicicletele Sladda din cauza unor probleme tehnice

Sladda, o bicicletă comercializată de compania suedeză IKEA, a fost retrasă de la vânzare din magazinele din Norvegia în contextul în care cel puţin două persoane au suferit accidente ce au fost provocate de anumite erori tehnice, a anunţat joi cotidianul Aftenposten, citat de Xinhua. 

Lanţul acestui model de bicicletă, care poate să se desprindă uneori brusc de pe axul său, a provocat în total 11 accidente, în urma cărora două persoane au suferit răni minore. 

Un număr de 139 de biciclete Sladda au fost vândute în Norvegia, iar reprezentanţii companiei IKEA i-au îndemnat pe clienţii care au achiziţionat acest model de vehicul pe două roţi să aducă bicicletele în magazinele de unde le-au cumpărat şi să solicite rambursarea contravalorii lor. 

Bicicleta Sladda creată de IKEA este un model premiat, fiind recompensată cu Red Dot Design Award. 

"Prin intermediul Sladda, am vrut să creăm o soluţie sustenabilă pentru transportul urban şi suntem mândri de ea. E păcat că trebuie să retragem de la vânzare această bicicletă, dar, pentru noi, siguranţa clienţilor noştri se află întotdeauna pe primul loc", a declarat Daniel Jimenez, business area manager pentru IKEA, într-un comunicat de presă. 

În acelaşi comunicat, compania suedeză a prezentat scuze publice în faţa clienţilor săi.AGERPRES

×