x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Împuşcături la graniţa dintre SUA şi Canada

Împuşcături la graniţa dintre SUA şi Canada

22 Dec 2014   •   09:09
Împuşcături la graniţa dintre SUA şi Canada

Poliţiştii americani au împuşcat şi rănit un canadian care avea asupra sa un revolver în timp ce traversa un pod de la frontiera americano-canadiană, au anunţat duminică serviciile vamale ale SUA (CPB), relatează AFP, citată de Agerpres. Bărbatul, a cărui identitate nu a fost dezvăluită, a ajuns cu maşina în cursul nopţii de sâmbătă spre duminică, a oprit în apropierea unui punct de control, pe Podul Ambassador, care leagă oraşul american Detroit (nord-est) de oraşul canadian Windsor, a indicat aceeaşi sursă. El s-a îndreptat apoi spre punctul de control cu o armă în mână.

'Vameşii i-au cerut să arunce arma, însă el nu a răspuns la apel' şi a continuat să se îndrepte spre ei, a precizat într-un comunicat purtătorul de cuvânt al serviciilor vamale, Kris Grogan.

'După ce şi-a îndreptat arma spre agenţii CPB, aceştia au deschis focul asupra sa, iar el a căzut la pământ', a adăugat Kris Grogan.

Bărbatul a primit îngrijiri într-un spital din apropiere, de unde a fost apoi externat, dar se află în continuare în arest.

Potrivit postului de televiziune canadian CTV, bărbatul, originar din Windsor, ameninţase poliţia cu arma într-o parcare dintr-un restaurant cu câteva minute mai devreme.

×