x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe În timpul acestor examene nu au mai zburat nici avioanele. În ce ţară au fost luaste aceste măsuri

În timpul acestor examene nu au mai zburat nici avioanele. În ce ţară au fost luaste aceste măsuri

12 Noi 2015   •   18:19
În timpul acestor examene nu au mai zburat nici avioanele. În ce ţară au fost luaste aceste măsuri

Măsuri extraordinare erau în vigoare joi în Coreea de Sud, inclusiv o suspendare a decolărilor şi aterizărilor pe aeroporturi, pentru a nu perturba desfăşurarea examenelor anuale de admitere în universităţi, relatează AFP.

Aceste teste hiper-competitive sunt punctul culminant al întregii perioade de şcolarizare pentru elevii din această ţară. Părinţii lor cheltuiesc adesea o avere pentru a-i pregăti mai bine pentru aceste examene care le pot deschide uşile celor mai prestigioase campusuri din ţară, asigurând o carieră frumoasă şi uneori un mariaj reuşit.

Ca în fiecare an, în întreaga ţară s-a solicitat, prin urmare, discreţie pentru a permite celor 630.000 de candidaţi să se concentreze în timpul examenelor. Printre măsurile excepţionale se numără suspendarea timp de 35 minute a decolărilor şi aterizărilor pe toate aeroporturile, în timpul principalului examen oral. Ministerul Transporturilor a declarat că 69 de zboruri a trebuit să fie reprogramate şi patru zboruri interne au fost anulate. Toate zborurile de sosire în ţară au fost instruite să menţină o altitudine de peste 3.000 de metri şi să aştepte autorizare pentru a începe coborârea.

De asemenea, toate administraţiile, întreprinderile mari şi Bursa au deschis o oră mai târziu pentru a limita ambuteiajele şi a permite elevilor să ajungă la timp pentru începerea examenelor la ora 08:40 (23:40 GMT).

Pentru toţi liceenii sud-coreeni, aceste concursuri reprezintă o piatră de hotar, creând o presiune foarte mare care îi împinge pe unii în depresie şi chiar spre suicid.

Joi este o zi în mod deosebit specială pentru elevii de la liceul Danwon din oraşul Ansan, în apropiere de Seul. În aprilie anul trecut, 325 de tineri din această şcoală se aflau la bordul feribotului Sewol care s-a scufundat în largul coastelor meridionale, soldându-se cu circa 300 de decese, inclusiv 250 de elevi şi zece profesori. Majoritatea supravieţuitorilor, care au vârsta pentru a participa la examenul din acest an, au refuzat drepturile propuse de a trece la universitate.

×
Subiecte în articol: examene corea de sud