x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe “Încă n-aţi văzut nimic!” Statul Islamic ameninţă cu noi acţiuni teroriste

“Încă n-aţi văzut nimic!” Statul Islamic ameninţă cu noi acţiuni teroriste

26 Ian 2015   •   19:26
“Încă n-aţi văzut nimic!” Statul Islamic ameninţă cu noi acţiuni teroriste

Organizaţia Statul Islamic (ISIS) a îndemnat, luni, la lansarea de noi atacuri la adresa ţărilor occidentale, salutând, cu aceeaşi ocazie, atentatele executate de jihadişti, în special cele recente din Franţa, de la redacţia cotidianului Charlie Hebdo.

“Chemăm musulmanii din Europa şi din Occidentul infidel să îi atace pe cruciaţi oriunde s-ar afla. Promitem bastioanelor creştine că vor continua să trăiască într-o stare de alertă, de teroare, de teamă şi de insecuritate. Încă nu aţi văzut nimic”, a afirmat Mohammad al-Adnani, purtător de cuvânt al ISIS, într-un mesaj audio difuzat pe Internet, potrivit 20minutes.fr.

Purtătorul de cuvânt al grupării extremiste a adăugat că Statul Islamic consideră drept “duşmani” şi musulmanii care pot să îi atace pe “cruciaţi”, dar nu o fac. El a salutat atacurile lansate de “fraţii” jihadişti din Franţa, Australia şi din Belgia.

Masacrul de la redacţia săptămânalului satiric francez Charlie Hebdo de la 7 ianuarie, soldat cu moartea a 12 persoane, a fost lansat de doi jihadişti francezi care se revendicau din aripa Al-Qaida în Peninsula Arabică (AQPA). A doua zi, alte cinci persoane au fost ucise într-un supermarket evreiesc din Paris de către un jihadist care se revendica din rândurile Statului Islamic. (I.D)

×