x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Încă patru români, suspectaţi de trafic de persoane! Au fost arestaţi în Ungaria

Încă patru români, suspectaţi de trafic de persoane! Au fost arestaţi în Ungaria

29 Aug 2015   •   16:17
Încă patru români, suspectaţi de trafic de persoane! Au fost arestaţi în Ungaria

Poliția ungară a confirmat sâmbătă pentru diplomația română din Ungaria reținerea a patru cetățeni români în regiunea Csongrad, suspectați de trafic de persoane, precizează Ministerul Afacerilor Externe.

"La solicitarea Consulatului General al României la Szeged, poliția ungară a confirmat în cursul zilei de astăzi, 29 august 2015, reținerea a patru cetățeni români în regiunea Csongrad, suspectați de trafic de persoane. Potrivit primelor informații obținute, cei patru cetățeni români urmează să fie prezentați în fața unui judecător care va decide cu privire la situația juridică a acestora", conform unui comunicat al MAE transmis Agerpres.

MAE menționează că, până la acest moment, niciuna dintre cele patru persoane nu a solicitat asistență consulară din partea oficiului consular român.

Consulatul General al României la Szeged este în legătură cu autoritățile ungare în acest caz, se spune în comunicat.

Autoritățile ungare au reținut sâmbătă pe autostrada M5, lângă orașul Roszke, în apropiere de Serbia, patru cetățeni români care transportau cu un camion 21 de refugiați, 10 sirieni și 11 afgani, informează EFE, citând poliția de la Budapesta.

Poliția a confiscat vehiculul și a început cercetările împotriva șoferilor pentru "asistență în vederea șederii ilegale" în țară.

Sursa: Agerpres

×
Subiecte în articol: trafic depersoane Ungaria arest