x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Incendii de vegetaţie in SUA. Aproximativ 17.000 de pompieri luptă cu focul

Incendii de vegetaţie in SUA. Aproximativ 17.000 de pompieri luptă cu focul

19 Aug 2016   •   22:35
Incendii de vegetaţie in SUA. Aproximativ 17.000 de pompieri luptă cu focul

Circa 17.000 de pompieri luptau vineri cu peste 30 de incendii uriaşe de vegetaţie, transmite AFP. California este statul cel mai afectat, cu şapte incendii majore, urmat de Idaho, cu şase.

Incendiile au transformat în scrum vegetaţia de pe 162.000 de hectare din 10 state numai joi, potrivit site-ului de internet al Centrului Naţional Inter-agenţii Contra Incendiilor (NIFC).

În California, incendiul Blue Cut din pădurea naţională montană Angeles, la 150 km nord de Los Angeles, a distrus 15.000 de hectare în ultimele trei zile, dar potrivit agenţiei Reuters pompierii au câştigat teren vineri. Incendiul, al cărui nume provine de la un defileu din apropierea punctului de origine, a forţat zeci de mii de persoane să îşi abandoneze locuinţele şi a distrus aproximativ 100 de case. Pompierii au reuşit vineri să delimiteze cu linii de apărare circa 26% din suprafaţa cuprinsă de flăcări, un procentaj în creştere de la 4% joi.

Sezonul incendiilor de vegetaţie din SUA este agravat, potrivit NIFC, de vremea deosebit de caldă şi de seceta prelungită.

SURSA: AGERPRES

×
Subiecte în articol: incendii de vegetatie sua pompieri foc