x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Incendii în Australia. Vedete internaţionale se mobilizează în beneficiul zonelor afectate de flăcări

Incendii în Australia. Vedete internaţionale se mobilizează în beneficiul zonelor afectate de flăcări

10 Ian 2020   •   12:48
Incendii în Australia. Vedete internaţionale se mobilizează în beneficiul zonelor afectate de flăcări
Sursa foto: observator.tv

Vedete de cinema, din lumea muzicii sau din sport se mobilizează prin donaţii sau acţiuni caritabile pentru finanţarea luptei împotriva incendiilor de vegetaţie care afectează Australia sau pentru reconstrucţia zonelor devastate, relatează vineri AFP.

Vedeta filmelor Marvel, Chris Hemsworth a anunţat că va dona 1 milion de dolari australieni (620.000 de euro), cântăreţele Kylie şi Dannii Minogue au promis 500.000 de dolari australieni pentru pompierii din zonele rurale afectate de incendiile de vegetaţie, la fel ca şi actriţa Nicole Kidman şi soţul său, cântăreţul Keith Urban.

Compatrioţii lor, actorul Russell Crowe - care a profitat de Globurile de Aur pentru a vorbi despre acest dezastru - şi actriţa Rebel Wilson s-au angajat să facă donaţii, ca şi cântăreaţa Dami Im, care a reprezentat ţara sa în 2018 la concursul Eurovision.

Sportivi precum pilotul Lewis Hamilton, jucătorii de tenis Ashleigh Barty, Maria Sharapova sau Novak Djokovic şi vedetele de crichet Chris Lynn şi Glenn Maxwell au anunţat şi ei că vor dona o parte din câştigurile lor, notează AFP.

Miercuri, organizatorii Australian Open, care va începe în curând, au anunţat că jucătorii Roger Federer, Serena Williams şi Rafael Nadal vor participa miercurea viitoare la partide demonstrative pentru de strângerea de fonduri, la fel ca Naomi Osaka, Caroline Wozniacki, Nick Kyrgios sau Stefanos Tsitsipas.

Numeroase vedete au decis să îşi scoată la vânzare unele dintre bunurile lor în cadrul unor licitaţii pentru strângerea de fonduri în beneficiul zonelor şi persoanelor afectate de incendii. Serena Williams va dona o rochie, în timp ce actriţa britanică Phoebe Waller-Bridge a anunţat că va scoate la licitaţie ţinuta pe care a purtat-o la Globurile de Aur.

Jucătorul de crichet Shane Warne a reuşit să obţină 1 milion de dolari australieni după ce a scos la vânzare casca sa verde purtată la echipa australiană.

Numeroase vedete americane s-au mobilizat la rândul lor pentru donarea de fonduri, precum Kylie Jenner, mezina clanului Kardashian-Jenner, sau cântăreţele Pink şi Lizzo, dar şi cântăreţul Shawn Mendes, gazda de televiziune Ellen DeGeneres şi actriţa Patricia Arquette.

Elton John a anunţat marţi în timpul unui concert că va dona 1 milion de dolari, în timp ce formaţia Metallica a promis 500.000 de dolari pentru pompierii australieni.

Grupul de mediu al actorului Leonardo DiCaprio a donat 3 milioane de dolari americani în beneficiul persoanelor din Australia afectate de incendiile de vegetaţie care continuă să mistuie regiuni vaste din această ţară. Earth Alliance a anunţat că banii se adresează totodată salvării animalelor sălbatice şi acţiunilor de refacere pe termen lung a mediului, informează vineri Press Association. Earth Alliance a lansat Australia Wildlife Fund, alături de organizaţii partenere, precum Aussie Ark, Bush Heritage şi Wires Wildlife Rescue. DiCaprio, unul dintre activiştii pentru mediu celebri, a dat vestea pe contul său de Instagram.

Alte celebrităţi, precum Margot Robbie, Naomi Watts sau Hugh Jackman, au anunţat, de asemenea, că au făcut donaţii, fără a preciza sumele oferite.

Deosebit de precoce şi de violent, acest sezon de incendii din Australia a provocat decesul a circa 27 de persoane, conform datelor anunţate de guvernul federal, citate joi de Reuters. De asemenea, incendiile masive au mistuit peste 10,3 milioane de hectare, o suprafaţă de mărimea Coreei de Sud, şi peste 2.000 de locuinţe, după cum notează AFP.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: australia incendii