x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe 41 de copii printre victimele incendiului devastator din Siberia

41 de copii printre victimele incendiului devastator din Siberia

27 Mar 2018   •   12:23
41 de copii printre victimele incendiului devastator din Siberia

Un inceput indoliat de mandat pentru presedintele Rusiei, Vladimir Putin. Patruzeci şi unu de copii şi-au pierdut viaţa în incendiul care a ucis cel puţin 64 de persoane duminică într-un centru comercial din Kemerovo, în vestul Siberiei, au anunţat surse din serviciile de urgenţă regionale.

 

"Pe lista decedatilor figurează numele a 41 de copii", a declarat una dintre surse, mentionand ca, dintre cele 14 persoane spitalizate, trei sunt copii. Bilanţul oficial al victimelor era marţi de 64 de morţi, o cifra inca provizorie.

Putin s-a deplasat marţi la Kemerovo, unde a depus o coroană de flori la locul incendiului şi i-a vizitat pe răniţi la spital. La o o întâlnire cu mai mulţi oficiali locali şi naţionali de rang înalt, liderul de la Kremlin a catalogat tragedia care i-a lovit pe locuitorii din Kemerovo, unde au fost decretate trei zile de doliu, drept "neglijenţa criminală".

"Ce s-a întâmplat aici? Nu este vorba de ostilităţi armate. Nu este o scurgere neaşteptata de gaz metan (...) Oamenii au venit să se odihnească, erau copii. Vorbim de demografie şi pierdem atât de mulţi oameni şi din cauza a ce? Din cauza neglijenţei criminale, a indolenţei", a lansat Putin.

In schimb, autorităţile locale si nu numai cred ca de vina sunt numeroase încălcări ale regulilor de securitate. Anchetatorii ruşi şi unii martori au invocat în special ieşirile de urgenţă blocate - erau de fapt închise cu cheia - şi absenţa totală a sistemelor de alertare a clienţilor din centrul comercial la izbucnirea incendiului.

×