x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Incendiul de la la Cernobîl nu a fost încă stins

Incendiul de la la Cernobîl nu a fost încă stins

06 Apr 2020   •   23:30
Incendiul de la la Cernobîl nu a fost încă stins

Serviciile de intervenţie continuau, luni după-amiază, operaţiunile de stingere a incendiului de vegetaţie izbucnit în apropierea centralei nucleare dezafectate de la Cernobîl.

Autorităţile ucrainene au anunţat, luni după-amiază, că operaţiunile de stingere a incendiului de vegetaţie izbuncnit în jurul centralei nucleare dezafectate de la Cernobîl continuă, pe fondul preocupărilor privind răspândirea radiaţiilor, informează agenţia Associated Press.

Autorităţile au anunţat că au depistat un individ suspectat că ar fi declanşat incendiul prin arderea voluntară a vegetaţiei. Bărbatul de 27 de ani a declarat că a dat foc "pentru a se distra", după care nu a mai putut stinge incendiul din cauza vântului.

Incendiul în jurul fostei centrale nucleare a izbucnit sâmbătă. Centrala de la Cernobîl este izolată în urma accidentului nuclear din 1986.

Pompierii au stins o parte a incendiului, care a afectat cinci hectare, dar focul persistă pe alte 20 de hectare.

Autorităţile au anunţat că nivelul radiaţiilor în zona incendiilor a crescut, dar în oraşul Kiev, aflat la 100 de kilometri distanţă, sunt în limite normale.

(sursa: Mediafax)

×