x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Cu cât s-a vândut la licitație legendarul inel de logodnă oferit de Napoleon Josephinei de Beauharnais

Cu cât s-a vândut la licitație legendarul inel de logodnă oferit de Napoleon Josephinei de Beauharnais

26 Mar 2013   •   12:16
Cu cât s-a vândut la licitație legendarul inel de logodnă oferit de Napoleon Josephinei de Beauharnais

Oferit de Napoleon în 1796, inelul de logodnă al Josephinei de Beauharnais s-a vândut duminică, la o licitaţie organizată de casa Osenat la Fontainebleau, cu 896.400 euro. Tema licitaţiei a fost 'Imperiul la Fontainebleau', scrie lefigaro.fr. Cu diametrul de 18 mm, inelul de aur, cu două pietre - un diamant şi un safir - prelucrate în formă de pară, aşezate ca 'tu şi eu', era estimat între 8.000 şi 12.000 euro. 'În acea perioadă, Napoleon avea foarte puţini bani, iar inelul foarte simplu dovedeşte acest lucru', spune Jean-Christophe Chataigner, directorul departamentului de amintiri istorice de la Osenat.

Pe 24 februarie 1796, Napoleaon şi-a anunţat logodna cu Josephine, văduva lui Alexandre de Beauharnais, cu care s-a căsătorit civil pe 9 martie, chiar înainte să plece în fruntea armatei în campania din Italia. Bijuteria provine din colecţia prinţului Victor Napoleon (1862-1926), nepotul a doi regi. Bunicii lui au fost fratele cel mic al lui Napoleon, Jerome, regele Westfaliei, şi Victor-Emmanuel al II-lea, regele Italiei. El a moştenit o mare parte din amintirile familiei legate de Napoleon, a precizat Chataigner.

×
Subiecte în articol: inel napoleon Josephine de Beauharnais