x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Info

Info

de Jurnalul National    |    27 Feb 2008   •   00:00
Info
Sursa foto: MILAN RADULOVIC/

27 februarie 2008: Peste 10.000 de sârbi bosniaci au protestat ieri la Bania Luka (capitala Republicii Srpska – RS) faţă de independenţa Kosovo

BOMBE PE BUCĂŢI. Jurnaliştii postului de televiziune Channel 4 au demonstrat că teroriştii pot introduce bombe în avioanele de pasageri pe bucăţi, transportând doar componentele necesare fabricării acestora, scrie Daily Telegraph. Echipa de jurnalişti a fabricat bomba chiar pe aerodromul Lashan şi a testat-o pe un avion dezafectat. Jurnaliştii au folosit substanţe lichide incolore şi inodore, introduse în sticluţe cu un volum mai mic de 100 de mililitri – limita superioară permisă de autorităţile aeroportuare din întreaga lume – pe care apoi le-au amestecat. Cu un dispozitiv detonant, ce se găseşte în comerţ, ei au detonat “bomba”, care a provocat o gaură în fuselajul unui avion scos din uz. În cazul în care dispozitivul exploziv ar fi fost detonat în zbor, piloţii aeronavei respective ar fi pierdut controlul acesteia.

 

PROTEST LA BANIA LUKA. Peste 10.000 de sârbi bosniaci au protestat ieri la Bania Luka (capitala Republicii Srpska – RS) faţă de independenţa Kosovo, dar şi pentru a cere independenţa entităţii lor, după modelul republicii sârbe. “Nu vom da sufletul sârb diavolului!”, “Vrem independenţa Republicii Srpska!” au fost unele dintre sloganurile scandate de manifestanţii veniţi din partea entităţii sârbe din Bosnia, pentru a participa la “adunara împotriva marii nedreptăţi”.

 

UE DĂUNEAZĂ GRAV MEDIULUI. Două ONG-uri, Friends of the Earth Europe şi CEE Bankwatch Network, au denunţat 50 de proiecte dă­u­nă­toare mediului, cum ar fi construirea unor gropi de gunoi şi a unor autostrăzi, în zone naturale importante din Europa Centrală şi de Est, între care şi în România, scrie EUObserver. ONG-urile vor trimite scrisori de protest mai multor comisari europeni statelor membre, cerându-le să ia în considerare alternative la aceste proiecte.

×
Subiecte în articol: externe