x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Info

Info

05 Iul 2006   •   00:00
VIZITA - Sosesc comisarii Comisarul european pentru justitie si vicepresedinte al Comisiei Europene, Franco Frattini, si comisarul european pentru sanatate, Markos Kiprianu (foto), vor vizita Romania saptamana viitoare, informeaza Mediafax.

ACCIDENT - 31 de morti in Germania Sase adulti si 25 de elevi cu varste cuprinse intre 9 si 15 ani au fost raniti intr-un accident de circulatie produs ieri in localitatea Kevelaer din vestul Germaniei, transmite Mediafax.

STRASBOURG - Banii, de la europeni Uniunea Europeana a alocat Romaniei fonduri in valoare de 17,317 miliarde de euro, aferente perioadei 2007-2013, potrivit pachetului financiar pentru fondurile structurale aprobat ieri de Parlamentul European, relateaza Mediafax.

LANSARE - Discovery, in spatiu Naveta spatiala americana Discovery a fost lansata ieri cu succes de la Cape Canaveral, cu sapte astronauti la bord, indreptandu-se catre Statia Spatiala Internationala (ISS), relateaza AFP.

INUNDATII - Morti in Italia Cinci persoane, dintre care o fetita de 15 luni, au murit din cauza intemperiilor care au afectat o parte a regiunii Calabria, in sudul Italiei, au anuntat serviciile locale de pompieri, citate de presa italiana.

IRAK - Posibila regrupare Un numar important de militari britanici ar putea parasi Irakul in urmatoarele 18 luni. Premierul Tony Blair a facut afirmatia in fata unei comisii parlamentare, spunand ca in curand capacitatile trupelor irakiene se vor extinde.

OFERTA - Mormant "second-hand" Un cimitir londonez scoate la vanzare locuri de veci si monumente funerare "la mana a doua", scrie The Telegraph. Oferta include in principal morminte ale persoanelor decedate acum 75 de ani.

PROCES - Scandal la Sofia Grupul francez de constructii Vinci contesta in instanta decizia guvernului Bulgariei de a concesiona companiei germana Fraport pentru 35 de ani, cele doua aeroporturi de la Marea Neagra, de la Varna si Burgas.

Gaza - Fara negocieri Gruparile care l-au capturat pe militarul israelian Gilad Shalit s-au retras din negocierile cu mediatorii egipteni dupa ce Israelul a respins ultimatumul dat de acestea, a anuntat liderul politic al Hamas.

LONDRA - Revolta victimelor Victimele si urmasii victimelor atentatelor din 7 iulie de la Londra spun ca sumele ce li se ofera drept compensatie, de la 8.000 la 16.000 de euro, sunt "derizorii" sau "insultatoare", relateaza AFP.
×
Subiecte în articol: externe