x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Info

Info

09 Mar 2006   •   00:00
SPIONITA. Armata SUA trimite echipe ale fortelor pentru operatiuni speciale in mai multe ambasade americane, pentru a colecta informatii despre teroristi in regiunile instabile ale lumii si pentru a pregati eventuale misiuni pentru capturarea sau uciderea lor, relateaza New York Times. Mici echipe ale personalului pentru operatiuni speciale, formate uneori din unul sau doi oameni, au fost trimise la mai mult de 12 ambasade americane din Africa, Asia de Sud-Est si America de Sud, regiuni in care ar actiona teroristii organizand atacuri, obtinand bani sau cautand adapost. Oficiali din Pentagon au declarat ca aceste actiuni fac parte din planul secretarului Apararii, Donald Rumsfeld, de a oferi armatei un rol mai activ in ceea ce priveste spionajul in razboiul impotriva terorismului.

BANI ELVETIENI. Uniunea Europeana va cere din nou Elvetiei o contributie de solidaritate, bani destinati extinderii protocolului asupra liberei circulatii, dupa ce Romania si Bulgaria vor adera la organizatie, relateaza "swissinfo" in pagina electronica. In Elvetia, extinderea liberei circulatii pentru cetatenii originari din cele zece state noi membre UE nu a intrat inca in vigoare, iar suma de un miliard de franci elvetieni - contributia Bernei la fondul de solidaritate pentru extinderea din 2004 - nu au fost inca deblocata.

RATIFICARE. Portugalia a devenit ieri cel de-al 13-lea stat care a ratificat Tratatul de aderare a Romaniei si Bulgariei la Uniunea Europeana, dupa ce textul a fost votat de cele doua Camere ale Legislativului. "Ratificarea Tratatului reprezinta un semnal politic pentru autoritatile romane, avand in vedere ca Portugalia nu a mai asteptat concluziile raportului de monitorizare din mai. In plus, asta ne arata increderea mare pe care autoritatile portugheze ne-o acorda", a declarat ministul roman al Integrarii Europene, Anca Boagiu, prezent la votul Parlamentului de la Lisabona. (Maria Toader)

PROPAGANDA TERORISTA. Miscarea Hamas a lansat un site internet dedicat copiilor, in care face propaganda atentatelor teroriste sinucigase prin intermediul benzilor desenate si al povestilor, relateaza site-ul israelian de stiri Arutz Sheva. Al-Fateh.net glorifica martiriul si prezinta moartea teroristilor care ataca israelieni ca un moment de sarbatoare. Intr-una dintre povestile de pe site, o mama spune ca atunci cand a aflat ca fiul sau a devenit martir a cumparat bomboane si cafea pe care le-a oferit in dar.

×
Subiecte în articol: externe