x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Info

Info

27 Ian 2006   •   00:00
ANNAN, IMPACIUITOR. Secretarul general ONU, Kofi Annan, sustine ca este necesara evitarea cu orice chip a folosirii armelor atomice. Declaratia lui Annan a venit in replica la declaratiile presedintelui francez, Jacques Chirac, care ameninta cu riposte nucleare impotriva statelor suspectate de terorism. Multi analisti considera ca Chirac s-a referit la Iran, tara care incearca sa se doteze cu arme nucleare.

SICANE RUSO-JAPONEZE. Un avion militar rus a patruns, miercuri, de sapte ori, fara autorizatie in spatiul aerian japonez, sustine AFP. Sase avioane de vanatoare japoneze au decolat si au lansat mesaje de avertizare prin radio catre aparatul de zbor. Este prima oara din aprilie 2001 cand un avion rus patrunde fara autorizatie in spatiul aerian japonez. Rusii au promis ca vor deschide o ancheta pentru a elucida circumstantele acestui incident.

NEGOCIERI LA TIRASPOL. Cea de-a treia runda de negocieri in format extins pentru reglementarea diferendului transnistrean a inceput, ieri, la Tiraspol. Potrivit agentiei BASA-Press, participantii la negocieri vor discuta proiectul de mandat al misiunii internationale de evaluare a situatiei din Transnistria, document pregatit de misiunea OSCE in Moldova. Instituirea unei misiuni internationale va avea ca efect identificarea masurilor necesare pentru organizarea si desfasurarea unor alegeri democratice in regiune.

×
Subiecte în articol: externe