x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Info

Info

26 Noi 2005   •   00:00
MAI PREGATITI. Intre Romania si Bulgaria se face o departajare din ce in ce mai clara cand vine vorba de atitudinea oficiala a autoritatilor europene cand se discuta despre integrarea celor doua state in 2007, remarca site-ul Novinite citand o analiza a Jurnalului National. Astfel, bulgarii subliniaza ca ziarul romanesc a descris un nou trend aparut in institutiile europene cu privire la statutul celor doua tari, lucru care a fost sintetizat si in declaratia sefului popularilor europeni, germanul Elmar Brok, care s-a aratat mult mai neincrezator fata de evolutia Bulgariei.

REVOLUTIA REVOLUTIEI. Presedintele cubanez, Fidel Castro, a declarat razboi micilor comercianti, patronilor care se imbogatesc pe seama altor cetateni comunisti si persoanelor care muncesc la negru, profitand de pe urma statului, supranumiti "noua clasa". Castro le promite "un uragan de categoria cinci", bazandu-si victoria impotriva lor pe mii de tineri muncitori, cat si pe actiuni care vor stopa irosirea resurselor statului de care abuzeaza "noua clasa". "Nu exista o cultura economica in statul nostru: oamenii nu stiu de unde vin banii", deplange Fidel Castro.

ESCHIVARE. OSCE nu va trimite, din motive de securitate, observatori pentru alegerile legislative care vor avea loc duminica in Cecenia, a declarat ambasadorul Sloveniei la Moscova, Andrej Benedejcici, a carui tara asigura presedintia organizatiei. El a subliniat faptul ca de mai multi ani observatorii OSCE nu au fost prezenti tot din aceasta cauza, dar oricum alegerile vor fi monitorizate atent atat de observatorii CSI, cat si de o delegatie a Consiliului Europei formata din opt oficiali.

DIN NOU IN BOXA. Fostul presedinte irakian Saddam Hussein impreuna cu sapte membri ai regimului sau compar din nou, luni, in fata Tribunalului Special Irakian. Ei sunt audiati, pentru inceput, in dosarul masacrarii a 148 de siiti in anii ’80. Procesul a inceput la 18 octombrie, dar a fost intrerupt pentru ca martorii sa poata fi audiati. Potrivit AFP, identitatea celor care vor depune marturie va fi protejata fie prin purtarea unor masti, fie prin ascunderea dupa un ecran special.

Grupaj realizat de Maria Toader

×
Subiecte în articol: externe