x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Info

Info

23 Noi 2005   •   00:00
ANTIMAFIA. Comandamentul carabinierilor din Italia a anuntat marti declansarea unei vaste operatiuni impotriva organizatiei mafiote siciliene Cosa Nostra, in cadrul careia au fost arestate 42 de persoane, printre care si antreprenori si oficiali locali. Operatiunea Odessa, la care au participat circa 300 de carabinieri, a vizat in principal clanul Cammarata, care controleaza provincia Caltanissetta, dar s-au facut arestari si in alte regiuni ale Italiei.

TRADARE? Sarbii din Bosnia sustin pentru prima data eforturile care faciliteaza predarea sau arestarea lui Radovan Karadzici (foto dreapta), acuzat de crime de razboi, a anuntat luni Nicholas Burns, subsecretarul de stat american pentru Afaceri Politice. Karadzici si fostul sef al Statului Major, Ratko Mladici, sunt acuzati de crime impotriva umanitatii, comise in timpul razboiului din 1992-1995, soldat cu aproximativ 200.000 de morti.

DISCULPARE. Madridul nu detine, in stadiul actual al anchetei, informatii privind "delicte semnificative" comise in cazul escalelor efectuate de avioanele-inchisoare ale CIA in Spania, a declarat marti procurorul general al tarii, Candido Conde-Pumpido. Jose Luis Rodriguez Zapatero va fi interogat astazi in fata parlamentului pe aceasta tema, care a determinat prezenta speciala a ministrului de Externe, Miguel Angel Moratinos, in fata legislativului.

×
Subiecte în articol: externe