x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Info

Info

23 Aug 2005   •   00:00
SONDAJ. Circa 29% dintre alegatorii polonezi ar vota in favoarea liberalului Donald Tusk in functia de sef al statului, potrivit unui sondaj de opinie. Cu sapte saptamani inaintea alegerilor prezidentiale, sondajul realizat de Institutul PBS, pe 995 de respondenti, arata ca Tusk ii devanseaza pe primarul conservator al Varsoviei, Lech Kaczynski, si pe social-democratul Wlodzimierz Cimoszewicz, creditati fiecare cu cate 21% din intentiile de vot. In varsta de 48 de ani, Tusk este vicepresedintele Dietei (Camera inferioara a Parlamentului) si liderul Partidului Platforma Civica.

EVACUARE. Israelul urma sa-si incheie ieri, cu aproape trei saptamani inainte de termenul anuntat oficial, evacuarea coloniilor din Fasia Gaza. Un moment istoric care pune punct colonizarii israeliene a acestei regiuni, ocupate in 1967. Potrivit unor surse militare, urmatoarea etapa consta in demolarea implantarilor evreiesti din nordul Cisiordaniei.

FARA CARBURANT. Boeingul 737 prabusit la 14 august la nord de Atena a avut "anomalii tehnice serioase", din cauza carora 121 de persoane, majoritatea copii, au murit. Comisia de ancheta a anuntat ieri ca principalul motiv care a dus la prabusirea avionului apartinand companiei cipriote Helios a fost "epuizarea carburantului". Seful comisiei de ancheta a declarat ca "in ultimele zece minute inainte de prabusire, o persoana a incercat de doua ori sa trimita un mesaj de avarie".

LIBER LA MOARTE. Apropiatele alegeri legislative din Afganistan, din septembrie, i-au determinat pe insurgenti sa-si inteteasca atacurile la adresa trupelor americane si ale fortelor ISAF. Patru militari americani au fost ucisi intr-o explozie din sudul tarii si alti trei au fost grav raniti in provincia Zabul. Armata SUA a anuntat ieri ca, impreuna cu trupele guvernamentale afgane, fortele americane au ucis cel putin 105 rebeli talibani in ultimele saptamani.

Grupaj realizat de Anca Aldea

×
Subiecte în articol: externe