x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Info externe 26 iunie 2007

Info externe 26 iunie 2007

de Anca Aldea    |    26 Iun 2007   •   00:00

GREVĂ. Cele mai importante cotidiane de afaceri din Franţa - La Tribune şi Les Echos - nu au apărut ieri pe tarabe din cauza protestelor pe care redacţiile celor două publicaţii le-au declanşat, informează ziarul Le Monde. Ziariştii sunt nemulţumiţi că patronii lor vor să văndă cele două ziare.

BAE SYSTEMS. Incheierea contractului in valoare de 20 de miliarde de lire sterline intre compania britanică BAE Systems şi regimul de la Ryad va fi amănat cel puţin pănă in octombrie, scrie ziarul The Times. Potrivit publicaţiei, care citează surse diplomatice, achiziţionarea de către Arabia Saudită a 72 de avioane de luptă Typhoon de la BAE a intrat in stand-by din cauza schimbării de ştafetă de pe Downing Street. Astfel, noul premier britanic, Gordon Brown, urmează să fie "curtat" de guvernul saudit, care-şi doreşte o relaţie amicală cu noul şef al guvernului de la Londra.

DILEMĂ. Departamentul american de Stat a trimis o solicitare de urgenţă către toate misiunile sale diplomatice din lume, cerăndu-le ofiţerilor consulari să se intoarcă in Statele Unite pentru a ajuta la soluţionarea a trei milioane de cereri de schimbare a paşapoartelor. Cotidianul Washington Times informează că milioane de americani au fost nevoiţi să-şi amăne călătoriile vara aceasta pentru că aveau paşapoartele expirate sau nefăcute la timp.

×
Subiecte în articol: externe