x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe TRAGEDIA MH17. "Kazacii de la Cernuhino l-au doborât. Am găsit primul mort, e civil". Convorbirile interceptate de Serviciului de Securitate al Ucrainei

TRAGEDIA MH17. "Kazacii de la Cernuhino l-au doborât. Am găsit primul mort, e civil". Convorbirile interceptate de Serviciului de Securitate al Ucrainei

18 Iul 2014   •   14:10
TRAGEDIA MH17. "Kazacii de la Cernuhino l-au doborât. Am găsit primul mort, e civil". Convorbirile interceptate de Serviciului de Securitate al Ucrainei

Serviciul ucrainean de securitate a publicat pe site-ul său convorbirile dintre doi ofiţeri ruşi care acţionează de partea separatiştilor pro-ruşi, în estul Ucrainei.

Discuţiile au fost interceptate joi, imediat după prăbuşirea avionului Malaysia Airlines MH17, lovit de o rachetă în regiunea Doneţk.

Convorbirea dintre cei doi ofiţeri întăreşte ideea că separatiştii sunt cei care au doborât avionul de pasageri, crezând că au tras după o aeronavă militară.

Convorbirea a fost tradusă de site-ul deschide.md:

Convorbirea 1:
- Numai ce au doborât un avion. Detașamentul lui ”Mineor”. A căzut lângă Enakievo.
- Piloții, unde sunt piloții?
- Au plecat să caute și să fotografieze avionul căzut. Iese fum...
- Cu câte minute în urmă?
- În jur de 30 de minute în urmă?
 
Convorbirea 2: 
- Da, maior!
- Deci cei de la postul Cernuhin l-au doborât. Kazacii de la Cernuhino (localitate).
- Avionul s-a prăbușit în regiunea minei Petropavlovska. Am găsit primul mort, e civil.
 
Convorbirea 3:
- Ce-i acolo la voi?
- Mai pe scurt, la sigur e avion de pasageri
- Este multă lume acolo?
- Da. Rămășițele au căzut în curțile oamenilor.
- Dar bordul de care este?
- Încă nu am stabilit, încă nu m-am apropiat. Eu doar mă uit acolo unde au început să apară primle trupuri. Acolo sunt bucăți din interior, fotolii, cadavre
- Ceva armament este?
- Absolut nimic, lucruri personale, echipament medical, prosoape, hârtie igienică.
- Documente sunt?
- Da, ale unui student indonez, de la universitatea Thompson.

Convorbirea 4:
- Despre acest avion, doborât în regiunea raionului Snejnii –Torez. S-a dovedit a fi de pasageri. A cazut în raionul Grabovo. Acolo sunt o mulțimea de cadavre: femei și copii. Acum kazacii sunt acolo.
- La televizor transmit? Parcă se anunța despre AN-26, un cargo ucrainean, pe care spun că scrie ”Cursă malayesiană”. Ce cauta el pe teritoriul Ucrainei?
- Înseamnă că aducea spioni. Pentru ce să zboare... acum doar merge războiul?
- Am înțeles!

Citește și Apocalipsa vine AZI

Unul dintre liderii separatiştilor por-ruşi din regiunea ucraineană Doneţk, Igor Girkin, zis şi Strelkov, a apucat să se laude, azi, că a doborât un avion, acesta vorbind de un transportor AN-26, fiind posibil, însă, să fi fost vorba de aeronava Boeing 777 care s-a prăbuşit azi în lângă graniţa cu Rusia.

×