x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Institutul British Council se declară „profund dezamăgit” de sancțiunile ruse

Institutul British Council se declară „profund dezamăgit” de sancțiunile ruse

17 Mar 2018   •   16:30
Institutul British Council se declară „profund dezamăgit” de sancțiunile ruse

British Council, organism internaţional britanic pentru relaţii culturale şi educaţie, s-a declarat sâmbătă 'profund dezamăgit' de sancţiunile ruse, după ce Moscova a anunţat că pune capăt activităţilor institutului în Rusia, relatează AFP. 

'Putem confirma că s-a cerut institutului British Council să-şi înceteze activităţile în Rusia. Regretăm profund această decizie', a declarat organizaţia într-un comunicat. 

Moscova, care l-a convocat sâmbătă pe ambasadorul Marii Britanii în Rusia, Laurie Bristow, a anunţat expulzarea iminentă a 23 de diplomaţi britanici şi încetarea activităţilor institutului British Council în Rusia, ca răspuns la ''acuzaţiile, nefondate, referitoare la incidentul din 4 martie'', lansate de Londra. 

Aceste decizii survin ca urmare a sancţiunilor anunţate miercuri de către premierul britanic, Theresa May, care a făcut vinovată Rusia de otrăvirea fostului spion rus Serghei Skripal şi a fiicei sale Iulia la Salisbury (Anglia), cele două persoane fiind spitalizate în continuare în stare critică. 

Şefa guvernului britanic a ordonat expulzarea a 23 de diplomaţi ruşi, o măsură inedită de la încheierea Războiului Rece, şi îngheţarea contactelor bilaterale cu Rusia.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: sanctiuni sergei skripal british council