x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Instructor de tir, ucis accidental de o fată de 9 ani pe care o învăţa să tragă cu un Uzi

Instructor de tir, ucis accidental de o fată de 9 ani pe care o învăţa să tragă cu un Uzi

27 Aug 2014   •   13:29
Instructor de tir, ucis accidental de o fată de 9 ani pe care o învăţa să tragă cu un Uzi

Un instructor de tir din Arizona a fost împuşcat accidental şi ucis de o fată de 9 ani pe care o învăţa să tragă cu un Uzi. Charles Vacca, de 39 de ani, a fost a fost nimerit în cap de un glonţ în timpul lecţiei care a avut loc luni.

Fata de 9 ani a fost dusă la poligon de părinţii ei, care au şi filmat lecţia de tir.

Instructorul stătea în stânga fetei, care trăsese până atunci mai multe gloanţe la ţintă, în modul "foc cu foc". Când arma a fost setată pentru foc automat, însă, reculul a făcut ca braţul fetei să se dea peste cap, moment în care instructorul a fost împuşcat.

Charles Vacca a murit în elicopterul care îl transporta către un spital din Las Vegas.

Ronald Scott, un expert de tir, spune că majoritatea poligoanelor au o limită de vârstă şi reguli stricte atunci când armele sunt mânuite de minori. Acesta a adăugat că, de obicei, un instructor ar trebui să aibă mâinile peste cele ale unui copil, în momentul tragerii, tocmai pentru a se evita astfel de accidente.

"Nu poţi să dai unui copil de 9 ani un Uzi şi să te aştepţi să-l poată controla", a spus acesta.

Numele fetei nu a fost făcut public şi este încă neclar dacă polignul "Last Stop", unde a avut loc accidentul, avea o limită de vârstă pentru participanţi.

Poliţia a făcut însă public filmuleţul de mai jos, care se pare că a fost filmat de părinţii fetei şi care arată momentele de dinaintea morţii instructorului.

Momentele de dinaintea accidentului

Potrivit unui raport al unui ONG care militează pentru reguli mai stricte în privinţa mânuirii armelor de către minori, în medie doi copii mor săptămânal, în SUA, din cauza împuşcărilor accidentale. 

×
Subiecte în articol: impuscat accidental instructor tir uzi