x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Întâlnirea dintre ginerele lui Trump și ministrul egiptean de externe, anulată

Întâlnirea dintre ginerele lui Trump și ministrul egiptean de externe, anulată

23 Aug 2017   •   17:25
Întâlnirea dintre ginerele lui Trump și ministrul egiptean de externe, anulată

Întâlnirea dintre ministrul de externe egiptean Sameh Shoukry şi consilierul prezidenţial american Jared Kushner, ginerele preşedintelui Donald Trump, a fost anulată, relatează Reuters, care citează o copie a programului actualizat al oficialului american. 

Un oficial al diplomaţiei de la Cairo a declarat pentru Reuters că întâlnirea a fost anulată, fără însă a preciza motivele acestei decizii. 

Shoukry urma să se întâlnească cu o delegaţia a SUA condusă de Jared Kushner, pentru a analiza procesul de pace din Orientul Mijlociu. 

Două surse apropiate acestui dosar au afirmat marţi că SUA vor refuza furnizarea de asistenţă în valoare de 95,7 milioane de dolari pentru Egipt şi vor amâna o plată suplimentară de 195 de milioane de dolari ca urmare a lipsei de progrese ale autorităţilor de la Cairo în privinţa respectării drepturilor omului şi a normelor democratice. 

Pe agenda de miercuri a vizitei la Cairo a delegaţiei conduse de Jared Kushner figurează o întâlnire cu preşedintele egiptean Abdel Fattah al-Sisi, potrivit purtătorului de cuvânt al şefului statului egiptean. 

Nu este clar dacă întâlnirea Kushner - Sisi fusese programată încă de la început sau dacă ea a fost aranjată după anularea întrevederii oficialului american cu ministrul de externe egiptean. AGERPRES

×