x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Intalniri SUA-Rusia in Qatar pentru un ACORD politic in Siria

Intalniri SUA-Rusia in Qatar pentru un ACORD politic in Siria

de Dan Constantin    |    04 Aug 2015   •   12:58
Intalniri SUA-Rusia in Qatar pentru un ACORD politic in Siria

JOHN KERRY SI SERGHEI LAVROV au participat la intalnirile cu reprezentantii celor sase tari din Consiliul de Cooperare al Golfului.Componentele discutiilor s-au concentrat, potrivit declaratiilor sefului Departamentului de Stat si Ministrului de Externe al Qatar pe garantiile ce decurg din acordul pentru programul nuclear al Iranului, actiunile coalitiei anti ISIL si gasirea unei solutii politice pentru criza din Siria.

John Kerry a anuntat ca in curand va avea loc o INTALNIRE ARABIA SAUDITA-RUSIA-SUA pentru problema siriana.Informatia este cuprinsa in transcrierea integrala a conferintei de presa sustinute de Kerry la Doha,in 3 august, postata pe siteul Departamentului de Stat.

Ministrul qatarez de externe a precizat in acelasi cadru ca participarea ministrului de externe Lavrov la intalnirea de la Doha s-a produs ca urmare a cererii Rusiei.

Lavrov l-a invitat la Moscova pe liderul Hamas, aflat si el la Doha, pentru a incerca o deblocare a dialogului cu partile aflate in conflict in Orientul Mijlociu, potrivit STRATFOR.

Miscarile diplomatice de la Doha au fost urmarite cu mare atentie de Iran si Turcia. O declaratie surpriza , consemnata de STRATFOR a facut Presedintele Turciei, citat de publicatia SABAH, sustine ca rusia NU IL VA SUSTINE PANA LA CAPAT PE BASHAR AL ASSAD.Erdogan a spus ca asta i-a fost impresia in timpul discutiilor avute cu Putin la Baku, in 13 iunie.

In contextul mai sus mentionat putem da o semnificatie mai substantiala turneul lui Victor Ponta la sfarsitul lunii mai in Arabia Saudita,Qatar, Kuweit,Emiratele Arabe Unite,prezenta la deschiderea Jocurilor Europene de la Baku, in 13 iunie si naveta medicala Bucuresti-Istanbul.  

×
Subiecte în articol: john kerry